NyheterNyheterRåtta klättrade upp i barnvagn på lekplats

Råtta klättrade upp i barnvagn på lekplats

7 november 2022/063577

Ett skyddsombud berättande följande om situationen på en så kallad bygglekplats på Hisingen i Göteborg:

”Under vecka 43 berättar medarbetare om att en råtta har klättrat upp i en barnvagn och in i en skötväska hos en besökare på bygglekplatsen. Vi är oroliga för att ett barn kan bli biten av en råtta och kan inte skydda besökare från råttorna som rör sig fritt och öppet på utsidan av bygglekplatsen.”

För att förtydliga kan det sägas att en bygglekplats är en parklek för barn och unga där fokuset främst ligger på att skapa.

På grund av läget skyddsstoppade skyddsombudet bygglekplatsen på grund av den problematiken med de orädda råttorna och skrev följande:

”Problemet är främst utomhus och råttorna blir mer och mer orädda för människor och rör sig närmare personer som är utanför bygglekplatsen.”

Relaterat

 • Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  För att motverka digital stress i arbetsmiljön rekommenderas regelbundna skärmpauser, utbildning om digital hälsa, och flexibla arbetstider. Ergonomiska arbetsplatser, tydliga arbetsmål, begränsning av uppkoppling efter arbetstid, och en kultur av öppen kommunikation är också viktiga. Fokus bör ligga på kvalitetsarbete snarare än ständig online-närvaro, och regelbunden feedback och fysisk aktivitet uppmuntras för att minska stress och öka välbefinnandet.

 • EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  Direktivet om lönetransparens handlar om att komma till rätta med lönediskriminering mellan kvinnor och män i hela EU. Alla EU:s medlemsländer ska ha införlivat direktivets regler senast om tre år.

 • Sommartider hej hej, sommartider!

  Sommartider hej hej, sommartider!

  Det ljuder skratt mellan husen, grillröken ligger tung och det skrattas och skålas i familjens som vännernas lag. Semestern är en tid för avkoppling och njutning, men det är också en tid då alkoholkonsumtionen kan öka.

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält