NyheterNyheterPandemirestriktioner och allmänna råd rörande Covid-19 upphör!

Pandemirestriktioner och allmänna råd rörande Covid-19 upphör!

Du läste rätt! De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd upphör från och med den 9 februari. Detta gäller bland annat krav på avstånd mellan sällskap, deltagarbegränsningar och krav på vaccinationsbevis. Notera dock att en del råd och rekommendationer kommer att kvarstå, så som att stanna hemma vid symptom på förkylning, att alla över 12 års ålder bör vaccinera sig samt att personer som inte vaccinerat sig bör undvika trängsel och stora folksamlingar.

Arbetsgivare som har medarbetare som arbetar hemifrån rekommenderas att successivt ta tillbaka all personal tillarbetsplatsen. Detta ska ske på ett lugnt och säkert sätt där man kan garantera personalens säkerhet. I Fack:appen finns bra information samt mallar i form av policys och rutiner som kan hjälpa dig i ditt arbete.

 

Har du koll på alla de nya lagförändringar som äger rum under 2022? När det gäller arbets- och arbetsmiljöfrågor är Fack:app alltid din uppdaterade hjälp. Alltid nära till hands, i din mobiltelefon!

Relaterat

 • Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  För att motverka digital stress i arbetsmiljön rekommenderas regelbundna skärmpauser, utbildning om digital hälsa, och flexibla arbetstider. Ergonomiska arbetsplatser, tydliga arbetsmål, begränsning av uppkoppling efter arbetstid, och en kultur av öppen kommunikation är också viktiga. Fokus bör ligga på kvalitetsarbete snarare än ständig online-närvaro, och regelbunden feedback och fysisk aktivitet uppmuntras för att minska stress och öka välbefinnandet.

 • EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  Direktivet om lönetransparens handlar om att komma till rätta med lönediskriminering mellan kvinnor och män i hela EU. Alla EU:s medlemsländer ska ha införlivat direktivets regler senast om tre år.

 • Sommartider hej hej, sommartider!

  Sommartider hej hej, sommartider!

  Det ljuder skratt mellan husen, grillröken ligger tung och det skrattas och skålas i familjens som vännernas lag. Semestern är en tid för avkoppling och njutning, men det är också en tid då alkoholkonsumtionen kan öka.

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält