Pandemirestriktioner och allmänna råd rörande Covid-19 upphör!

Du läste rätt! De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd upphör från och med den 9 februari. Detta gäller bland annat krav på avstånd mellan sällskap, deltagarbegränsningar och krav på vaccinationsbevis. Notera dock att en del råd och rekommendationer kommer att kvarstå, så som att stanna hemma vid symptom på förkylning, att alla över 12 års ålder bör vaccinera sig samt att personer som inte vaccinerat sig bör undvika trängsel och stora folksamlingar.

Arbetsgivare som har medarbetare som arbetar hemifrån rekommenderas att successivt ta tillbaka all personal tillarbetsplatsen. Detta ska ske på ett lugnt och säkert sätt där man kan garantera personalens säkerhet. I Fack:appen finns bra information samt mallar i form av policys och rutiner som kan hjälpa dig i ditt arbete.

 

Har du koll på alla de nya lagförändringar som äger rum under 2022? När det gäller arbets- och arbetsmiljöfrågor är Fack:app alltid din uppdaterade hjälp. Alltid nära till hands, i din mobiltelefon!

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga Juristen

Fråga Juristen

När ditt ärende är för stort eller komplext hjälper vi dig med personlig juridisk rådgivning. Ställ din fråga nedan och få svar från våra kunniga jurister inom 24 arbetstimmar.

Ladda ned fack:app