NyheterNyheterNya funktioner och tjänster i appen – nästa steg mot en arbetsrätt som är tillgänglig för alla!

Nya funktioner och tjänster i appen – nästa steg mot en arbetsrätt som är tillgänglig för alla!

Vilka rättigheter har du som arbetstagare eller arbetsgivare enligt arbets- och arbetsmiljörätten? Vad säger de olika lagarna och vad betyder de egentligen? Vet du var i lagen du ska kolla för att hitta svar på din fråga?

Dessa frågeställningar grundar sig i den barriär som råder mellan rätten och gemene man. En barriär som vi på Fack:app arbetar dagligen för att rasera. Vi vill inte bara förse användare med tydlig och enkel information, av den anledningen har vi nu tagit fram tre nya tjänster i appen!

Fråga juristen:

Nu kan användare ställa sina frågor till funktionen, Fråga Juristen. Denna funktion finns till för dem som inte lyckas hitta svaret på en specifik fråga i appen. Med hjälp av Fråga Juristen, hjälper vi användaren med hens frågeställning och garanterar ett svar inom 24 timmar under vardagar! För dig som är abonnemangskund får man svar inom 12 timmar måndag-fredag!

Sökfunktion:

Vi har etablerat en sökfunktion som med hjälp av algoritmer enkelt tar användaren till den lag eller bestämmelser som hen eftersöker.

Chatta med oss:

Avslutningsvis har vi skapat en chattfunktion i appen. Med hjälp av denna kommer du som användare kunna få enkel och tydlig vägledning i appen. Undrar användaren var hen kan hitta information gällande ett visst område finns vi där för att vägleda åt rätt håll.

Med hjälp av dessa tjänster och funktioner hoppas vi komma ett steg närmare en arbets- och arbetsmiljörätt som är tillgänglig för alla!

Relaterat

 • Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  Smarta steg för att skapa en bättre digital arbetsmiljö

  För att motverka digital stress i arbetsmiljön rekommenderas regelbundna skärmpauser, utbildning om digital hälsa, och flexibla arbetstider. Ergonomiska arbetsplatser, tydliga arbetsmål, begränsning av uppkoppling efter arbetstid, och en kultur av öppen kommunikation är också viktiga. Fokus bör ligga på kvalitetsarbete snarare än ständig online-närvaro, och regelbunden feedback och fysisk aktivitet uppmuntras för att minska stress och öka välbefinnandet.

 • EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  EU-direktivet för insyn i lönesättning och dess påverkan på löneprocessen i Sverige

  Direktivet om lönetransparens handlar om att komma till rätta med lönediskriminering mellan kvinnor och män i hela EU. Alla EU:s medlemsländer ska ha införlivat direktivets regler senast om tre år.

 • Sommartider hej hej, sommartider!

  Sommartider hej hej, sommartider!

  Det ljuder skratt mellan husen, grillröken ligger tung och det skrattas och skålas i familjens som vännernas lag. Semestern är en tid för avkoppling och njutning, men det är också en tid då alkoholkonsumtionen kan öka.

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält